MCT OLIE

Premium DuoPower

AMANVIDA
MCT olie
Premium
DuoPower

Brandstof aanleveren zodat de lever ketonen kan aanmaken

Ik zet deze olie in m’n etalage omdat er momenteel heeeel veel te doen is rond KETO dieet. Deze MCT olie heeft niet veel zin buiten een keto dieet. 
Maar toch hoop ik dat je deze tekst interessant vind en denkt : ik ga hier toch mee aan de slag. 

Het doel van MCT is: brandstof aanleveren zodat de lever ketonen kan aanmaken agv de totale afwezigheid van glucose in het metabolisme. Want met een Keto dieet eet je geen koolhydraten waar je glucose ( of suiker voor je energie ) uithaalt. Die ketonen vormen de sleutel van het keto-dieet en zijn specifieke voordelen en resultaten. 


Dieet met verzadigde vetzuren

Bij een ketogeen dieet bestaat je dagelijkse inname uit ongeveer 70% (verzadigd) vet, 25% eiwitten en 5% koolhydraten. 
Wanneer je nog koolhydraten en "typisch Westers" eet dan heeft MCT geen zin. Ook wanneer je nog onverzadigde vetten gebruik, heeft MCT niet veel zin (want onverzadigde vetten zijn lange vetzuurketens en die werken anders dan MCT) ( middenlange vetketens) . Een keto dieet is daarom een dieet met verzadigde vetzuren (en eventueel een beetje olijfolie, maar niet veel)

MCT

Amanprana MCT = bio MCT!

Kwaliteit van de MCT’s = héél belangrijk! Kies ALTIJD biologisch want de niet bio MCT is overdreven bewerkt. Bij bio MCT’s komen geen chemicaliën aan te pas”

Je kan MCT ook cosmetisch gebruiken :
- Voor op je huid = verzachtende & ntimicrobiële werking.
- Als super ontschminker
- Het beschermt de huid tegen vreemde micro-organismen. 
- - Het helpt de huid hydrateren en eczeem voorkomen. 
- Mct olie helpt wonden te genezen. 

Je kan MCT voor koud of voor warm gebruik bestellen ( check het label met het pannetje) 
- Bouw de inname van MCT-olie langzaam op. 
Check voor meer info over MCT olie het blogstuk deze site.

Mobirise
Mobirise

Check ook

Mijn blog: 
De wondere krachten van kokosolie

Tegenwoordig is er een ware stortvloed aan artikels mbt kokosolie .Een gezond verzadigd vet, of niet ? Reden voor me om nog eens serieus in m’n blogpen te kruipen en dit stuk voor jullie te maken . want we zien het bos niet meer tussen de kokosnoten..

Kokosolie (Amanvida)

Amanprana kokosolie is van topkwaliteit door de unieke bereidingswijze. Om de extra vierge kokosolie te bereiden worden de kokosnoten vrijwel onmiddellijk na de oogst gepeld, vermalen en in droogkasten op lage temperaturen te drogen gelegd. De gedroogde kokosrasp wordt vervolgens koud geperst tot extra vierge kokosolie. Onbewerkt, ongeraffineerd!

© Copyright 2020 - 2021 Martine Prenen - All Rights Reserved