KERSTMENU pt2

Check zeker de Mar10 minuutjes
die ik erover maakte 

Watch video

KERSTMENU
Hoofdgerecht

Penne all'ortalana mét truffel

Ja ik gebruikte een bokaal saus, maar niet zomaar een: In de bokaal zitten dus gepelde tomaten , aubergines, courgette en paprika, goed voor 69% meer beschermende antioxidant Lycopeen ( bewezen effectief tegen prostaatkanker) en dus 100% biologisch en vrij van additieven. Ik gebruikte een bokaal van 550 ml.

Gebruik bij je bestelling de code MAR10. De eerste 7 maken ook kans op proefpakket = gratis Amanvida mini productjes! En het is de moeite. Vanaf 95€ zijn vervoersonkosten gratis + Amanpranazeep van verzeepte kokosolie met citrus en houtskool ( droogt handen niet uit en ruikt zaaaleug). Vanaf 250 € gratis chocolade kersttaartje. Snel bestellen? Tik op de gekleurde ingrediënten en/of foto's hieronder.

Pastasaus van biologische tomaten,

recht uit de Italiaanse zon in een mooie ‘mag-in-t -zicht-staan -retro-bokaal’ van Bio Orto. Da’s een Italiaans Biologisch familiebedrijf, aan de voet van het nationale Park van de Gargano. Het bijzondere, mediterrane microklimaat, met mineraalwater dat door het vaste land gefilterd wordt, maakt de bodem rijk en vruchtbaar. Ze telen er bio groenten die typisch zijn voor de streek, waaronder biologische tomaten. De tomaten worden met de hand geoogst en geselecteerd. Eventueel worden ze gedroogd onder de mediterrane zon en gemarineerd in extra vierge olijfolie (zoals de zongedroogde tomaatjes). Ook de superieure kwaliteit olijfolie produceert Bio Orto zelf. En die serveerde ik er dus in een schaaltje bij t aperitief extra bij ( mini flesjes met diverse smaken o zo njomm). Extra vierge olijfolie van Orto.


Mobirise
Mobirise

Donkere penne van speltbloem 

De pasta die ik gebruikte is ook echt een aanrader donkere penne van speltbloem zijn veel vezelrijker en voedzamer dan witte pasta. De fijne ribbels in de pasta zorgen ervoor dat de saus beter blijft ‘plakken’ aan de buisjes. Ik voegde extra verse groenten , zoals er al in de bokaal zitten toe en maakte het geheel af met truffelpasta en wat truffelsneetjes.


Mijn benodigdheden voor 4 personen :
+ 350 g penne van spelt 
+ glazen pot 550 g Tomatensaus Ortalana
+ 1 courgette, in plakken
+ 1 aubergine, in plakken*
+ 1 rode ui en wat looktenen ( naar smaak) 
*
+ rode paprika, in vieren gesneden
+ 75 g rucola

*
+ 3 el pijnboompitten, goudbruin geroosterd
*
+ Vegan geraspte kaas ( Ik gebruikte die van Violife ))
Zwarte knoflookpasta
+ Oijfolie voor verhitten = Verde salud

Mobirise
Mobirise

Bereiding

Verdeel de groenten over twee met bakpapier beklede bakplaten. Bestrijk ze met een dun laagje olijfolie, bestrooi met zeezout en schuif in het midden van de oven. Grill 8 tot 10 minuten, draai alles om, sprenkel nog wat extra olijfolie erover( Ik gebruikte de verde salud) en grill nog eens 8 tot 10 minuten. 
Kook de pasta beetgaar in een ruime pan doe er een eetlepel zwarte look pasta bij ipv. bouillon , maar nog veeeeel gezonder. Giet de pasta af en doe terug in de pan.

Bak in andere pan wat look en ui snipper + de in stukje gesneden gegrilde groenten in wat Verde Salud olijfolie.
Voeg de tomatensaus Ortalana toe. Voeg dan de pasta toe , met wat truffelpasta en verwarm opnieuw, terwijl je alles goed door elkaar mengt. 
Verdeel de pasta over t je verwarmde borden en garneer met wat rucola, snel geroosterde pijnboompitten en eventueel wat truffelschijfjes. .
Druppel nog wat extra vierge olijfolie over de pasta en serveer. Eventueel met als gezonde ‘ sifde dish’ nog wat rauwe groenten ( = goed voor de vertering)

Mobirise

Check ook

Mijn blog: 
De wondere krachten van kokosolie

Tegenwoordig is er een ware stortvloed aan artikels mbt kokosolie .Een gezond verzadigd vet, of niet ? Reden voor me om nog eens serieus in m’n blogpen te kruipen en dit stuk voor jullie te maken . want we zien het bos niet meer tussen de kokosnoten..

Kokosolie (Amanvida)

Amanprana kokosolie is van topkwaliteit door de unieke bereidingswijze. Om de extra vierge kokosolie te bereiden worden de kokosnoten vrijwel onmiddellijk na de oogst gepeld, vermalen en in droogkasten op lage temperaturen te drogen gelegd. De gedroogde kokosrasp wordt vervolgens koud geperst tot extra vierge kokosolie. Onbewerkt, ongeraffineerd!

© Copyright 2020 Martine Prenen - All Rights Reserved