Ik vind em zooo lekker en hij is een deel van mijn ochtendritueel. De zalige Golden milk met 5 oeroude versterkende ingrediënten uit de Ayurveda : Kurkuma - Gember - Zwarte peper - Amandel-& kokosmelk, ashwaganda, rhodiola .
Golden Milk helpt en ondersteunt je lijf bij zoveeeel :
* = Anti oxidanten bommetje
* = Anti ontstekingen
* = Weerstandsboost
* Stimuleert je gelukshormonen en brengt je zo in een betere mentale staat.
* Beschermt je lever
* Ondersteunt cognitieve functie, geheugen en concentratie
* Ondersteunt spieren en geeft energie
* Ondersteunt hart - en vatensysteem
Dus kortom :
Ik gebruik Samata's Golden Milk als schild tegen alles wat er rondvliegt en me ziek kan maken. Daarnaast krijg ik er ook energie van , de kruiden ondersteunen mijn energiemetabolisme ( ah vandaar) en er zitten niks kunstmatige bewaarstoffen in, ok ik geef toe : wel wat suiker, maar vanaf november is die er ook uitgehaald.
De smaak zal dan wat meer 'Gember-ish' zijn maar dat vind ik lekkeur ! Via de etalage kan je rechtreeks bij Samata bestellen.
Ik vind die handige zakjes de max, heb er altijd een paar in m'n tas zitten voor onderweg. Ik vraag dan gewoon wat heet water en meng deze erdoor. Nog lekkerder vind ik de Samata Golden Milk met plantaardige haver- of amandelmelk.
En als je nu zegt van bwoh: ik maak mijn golden milk liever zelf. Dan kan dat natuurlijk ook. Ik heb er een zalig recept voor, maar probeer dan zeker eens de gezondste bonbons ever :
De zwarte chocolade neuzekes met golden milk vulling eens, dat zijn dus de gezondste 'pralinnekes' op de planeet ..
Check in de etalage wat ze kosten en hoe je ze sito presto recht van de fabrikant tot bij je thuis krijgt . Gebruik zeker je kortingscode MAR10
1. Klop 4 eiwitten/ aqua faba ( water van kikkererwten) stijf
2. Meng deze opgeklopte massa met 100 g kokosbloesem bloemsuiker
3. Voeg 500 g mascarpone/romige haverspread (merk oatly) toe
4. Voeg 2 zakjes Samata Golden milk toe en roer ze voorzichtig met spatel er doorheen ( klop je lepel niet af op de rand van je kom want zo klop je lucht uit de massa)
5. Verkruimel een pak bio speculoos en bedek de bodem van een grote glazen schaal met speculooskruimels
6. Bedek de kruimels met je luchtige samatamix
7. Stapel tot bovenste laag schuim en bedek met kruimels
8. Laat enkele uren opstijven in de ijskast, je kan dit ook in kleine glaasjes op dezelfde wijze serveren
Dessert receptje met de golden milk waarmee je iedereen omver blaast
Voor 6 personen met 'goesting'- voor 12 glaasjes of 24 'proevertjes':
Kan klassiek én voor vegans