SAL VERDE

Het heet sal verde of dus groen zout, maar het smaakt niet naar zout. Het is eigenlijk tijm. 

Watch video

AMANVIDA
Sal Verde

Sal Verde geeft gerechten een heerlijke smaak met minder zout. Ook te gebruiken bij aromatherapie.

De witte tijm van Amanprana, Sal Verde Thymus mastichina, is afkomstig uit Portugal (Quinta dos Choupos).
Thymus mastichina, ook wel bekend als puur zout, heeft kleine ovale blaadjes met een sterk aroma en intense smaak. Het is een tijmsoort met een frisse en kruidige geur. Deze witte tijm groeit op steenachtige zandgronden, in struiken. Het koloniseert grenzen en dijken van wegen, verlaten landbouwvelden. En jij kan die kopen via Amanvida, de officiële Amanprana webshop. VERMELD CODE MAR10 bij je bestelling.

Frisse en kruidige geur

De witte tijm van Amanprana, Sal Verde, gebruik je in de keuken ter vervanging van zout. Vooral in de Spaanse en Portugese keuken wordt witte tijm vaak gebruikt. Het geeft een frisse en kruidige geur aan je gerechten. Het intensiveert ook de smaak van je gerecht, waardoor zout aanzienlijk kan worden verminderd.

Enkele gerechten met Sal Verde :
Witloofschotel met witte tijm, groen olijven met witte tijm, gebakken krieltjes met witte tijm en knoflook, courgette met Griekse honing en witte tijm, veggie goulash met witte tijm, bloemkool met witte tijm, tajine met witte tijm, zuurkool schotel met witte tijm, gratin dauphinoise met witte tijm, moussaka met witte tijm, pastasaus met witte tijm, sperziebonen met uiensaus en witte tijm, spitskoolsalade met witte tijm, bospaddenstoelensoep met witte tijm, tomatensoep met witte tijm, warm geitenkaasje met appel en witte tijm, gegratineerde champignons met witte tijm, appel-walnoot-gongonzola salade met witte tijm, spruitjes met witte tijm, veggie stoofvlees met witte tijm

Mobirise
Mobirise

Check ook

Mijn blog: 
De wondere krachten van kokosolie

Tegenwoordig is er een ware stortvloed aan artikels mbt kokosolie .Een gezond verzadigd vet, of niet ? Reden voor me om nog eens serieus in m’n blogpen te kruipen en dit stuk voor jullie te maken . want we zien het bos niet meer tussen de kokosnoten..

Appelazijn (Amanvida)

Wil je echt op zoek naar de bijzondere eigenschappen van Appel Azijn Vinegar voor in je voeding zal je gebruik moeten gaan maken een biologische en ongepasteuriseerde met "de Moeder." Met de watte ?... de moeder ?
Ja dat = appelazijn waarbij nog steeds de cultuur van gunstige bacteriën aanwezig is, dus niet eruit gefilterd of kapot gemaakt door verhitting. 

© Copyright 2020 - 2021 Martine Prenen - All Rights Reserved