AMANVIDA 

Zwarte look

AMANVIDA
Zwarte look

Supersmaak

Zwarte look : oftewel gefermenteerde look = verkrijgbaar als teentjes, pasta of poeder: 
Is een nieuwe supersmaak, gezond en absoluut nieuw in al z’n smeeuigheid en zachte smaak. 
Ik gebruik het steeds vaker in mijn sauzen en elke ochtend als mn extra gezondheidsondersteunend teentje .

Hoe wordt het gemaakt? 

- In een geconditioneerde, gesloten ruimte bij een omgevingstemperatuur van 65°C en met een luchtvochtigheid van 85°C, transformeert de (gewone, witte) knoflook tot een zwarte versie van zichzelf.
- Daar heeft hij 65 dagen voor nodig. De smaak wordt zoet en geurloos. De textuur een beetje kleverig. Zijn kracht en weldaden vermenigvuldigen zich in dit proces van rusten (aging) en fermentatie. Andere namen voor gefermenteerde knoflook zijn: zwarte knoflook, aged garlic, aged garlic extract en black garlic.
- Tijdens het transformatieproces van witte naar zwarte knoflook vinden er minstens drie omzettingen plaats: de typische knoflookgeur verdwijnt, de knoflook wordt zwart en tot slot ontstaan er meer antioxidanten, zoals flavonoïden en alkaloïden.

Hoe gebruik je het ?

- Teentjes : in een salade (in hun geheel of in stukjes versneden), door de pasta, risotto, als aperohapje,..
- Pasta : op de boterham, crackers, in de mayo, in een dressing, bij aperitief,…
- Poeder : kan je verwerken in mayo, in een dressing met bv - - olijfolie en citroensap, in een smoothie (ook zoet want het smaakt zoetig – is voor de durvers 

Hoe smaakt het?

- Met zijn unieke en zachte smaak, zachte en smeuïge textuur is zwarte knoflook inspirerend en brengt het een nieuwe smaak op tafel. Niet te verwarren met de gewone knoflook, biedt zwarte knoflook subtiele hints van soja, balsamico en rozijnen en is de smaak van knoflook verdwenen, hierdoor is dit een aantrekkelijke delicatesse. (je krijgt er ook geen typische lookadem van)

Zijn ze gezond? Natuurlijk!

- Breed inzetbaar voor de bescherming en gezondheid van hart, de bloedvaten, om je lichaam weerbaarder te maken tegen degeneratieve ziekten en infecties. Zwarte knoflook bestrijdt vrije radicalen, versterkt de afweer van je lichaam, geeft je energie en stimuleert een vlotte spijsvertering en darmwerking.

Gebruik de CODE MAR10 ! 

Zwarte look
Mobirise

Check ook

Mijn blog: 
De wondere krachten van kokosolie

Tegenwoordig is er een ware stortvloed aan artikels mbt kokosolie .Een gezond verzadigd vet, of niet ? Reden voor me om nog eens serieus in m’n blogpen te kruipen en dit stuk voor jullie te maken . want we zien het bos niet meer tussen de kokosnoten..

Kokosolie (Amanvida)

Amanprana kokosolie is van topkwaliteit door de unieke bereidingswijze. Om de extra vierge kokosolie te bereiden worden de kokosnoten vrijwel onmiddellijk na de oogst gepeld, vermalen en in droogkasten op lage temperaturen te drogen gelegd. De gedroogde kokosrasp wordt vervolgens koud geperst tot extra vierge kokosolie. Onbewerkt, ongeraffineerd!

© Copyright 2020 - 2021 Martine Prenen - All Rights Reserved